Klar til campingferie? Dette skal du vide inden du drager af sted

# Sponsoreret

Drømmer du også om at skulle på god, gammeldags campingferie med familien? Måske tænker du at tage en bilferie gennem Tyskland og så ned mod varmere himmelstrøg med campingvognen spændt bag på bilen. Det er en lækker og fleksibel måde at holde ferie på. I kan selv bestemme, hvor I overnatter, og I kan køre videre, så snart i vågner igen næste i morgen. Der er da både ret smart og gennemtænkt. Med en campingvogn bliver ferien lidt nemmere og billigere for den sags skyld, da I ikke skal betale for hotelovernatninger hver nat. Det er også en god måde at komme hinanden til mere ved på, når man sidder sammen i campingvognen og kører gennem Tysklands landskab ned mod Italien eller Frankrig for eksempel. I bestemmer selv, hvor turen ender, og hvornår den ender. Det er fleksibelt, og I behøver ikke at stresse så meget over at nå til hotellet til indcheck. Dog er der lige nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du tager familien med på campingferie. Læs med her.

Hvor hurtigt må man køre med

Når det kommer til at køre med trailer og campingvogne, så er der lige nogle ting, som man skal være opmærksom på. Blandt andet skal man have styr på, hvor hurtigt man egentlig må køre. Ydermere skifter reglerne for fart også fra land til land, hvilket man også skal være opmærksom på, hvis man vil krydse de danske landegrænser med en campingvogn bagpå. Som tommelfingerregel må du køre 80 km/t på en motortrafik- og landevej, når du har en campingvogn spændt bagpå. Dog kan dette afhænge af skiltningen. Hvis du ikke er helt med på diverse regler angående dette, så kan du læse meget mere angående hastighed med trailer og campingvogn lige her på dette link.

Planlæg gerne ruten

Det er altid en god idé at have en plan, når man tager på campingferie. Derfor bør I også have planlagt ruten sådan nogenlunde, inden I tager af sted. I behøver selvfølgelig ikke at planlægge ruten ned til den mindste detalje. Dog bør I lave lidt research på nettet, inden I tager af sted for at finde ud af, hvor I helst vil på ferie henne. Det heldige er, at I bare kan køre videre, hvis I finder ud af, at dette sted slet ikke var noget for jer. Så finder I bare et andet sted at campere. Dog skal I være opmærksomme på, at der i højsæsoner kan være ret fyldt på diverse campingpladser. Derfor kan det være en god idé at booke plads på en campingplads, inden I kommer dertil, i stedet for at prøve lykken. Så er I i hvert fald sikret en plads, når I kommer. Det er især i det sydlige Europa, at der kan være fuld booket på campingpladser. Derfor skal I gerne have besluttet jer lidt på forhånd

Få styr på vejafgifter og papirarbejdet

Nu hvor I har lagt en plan for, hvor turen går hen, så er det nemt at finde ud af, hvor man skal betale vejafgifter. Det findes der nemlig i mange europæiske lande. Her skal man betale for at køre på motorveje, før man kan få lov at benytte sig af disse veje. Hvis I for eksempel vælger at tage til Schweiz, så skal I sørge for at have en motorvejsmærkat på bilen og også på campingvognen. Andre lande har for eksempel også krav om, at man skal have en advarselstrekant med sig i bilen, hvis man kører med en anhænger bagpå. Derudover skal I også have al papirarbejdet i orden, inden I drager sydpå. Dokumenterne skal være i orden, og I skal have styr på selve registreringsattesten på både bil og campingvogn, da det kan blive krævet af jer, at I viser dette. Noget andet, som I også skal have styr på, inden I kører, er campingvognens vægt. Der er nemlig en maksimal vægt, som ikke må overskrides, når det kommer til campingvognens vægt. Når I første gang pakker campingvognen, så prøv at veje den og se, hvad den egentlig vejer. Så har I en idé om, hvor meget I må købe og fylde i campingvognen. Brug eventuelt lidt lettere ting, end I normalt vil bruge i hjemmet. Dette kan spare jer for en masse vægt i sidste ende.