Sådan får du foretaget en vurdering af din bil

# Sponsoreret

Dette indhold er sponsoreret

Befinder man sig i den situation, at man gerne vil skille sig af med sin nuværende bil af enten den ene eller den anden årsag, så kan det i de fleste tilfælde være fordelagtigt at få foretaget en bilvurdering. Dog kan det være en udfordring at navigere i de talrige variabler, der spiller en afgørende rolle med henblik på den endelige vurdering. Derfor præsenteres du her for en detaljeret og gennemgående guide af, hvordan en bilvurdering foretages, og hvilke elementer, der influerer bilens pris. Herved kan du nemt finde finde svaret på spørgsmålet: “hvad er min bil værd?” 

Hvad kan jeg bruge en bilvurdering til? 

Som allerede nævnt, så kan det være svært at finde hovede og hale i, hvilke detaljer, der determinerer den endelige vurdering af den brugte bil du ønsker solgt. Derfor er det i de fleste henseender godt givet ud at få foretaget en bilvurdering før du sælger den - på den måde sikrer du ikke at blive taget ved næsen, sælge din bil til underpris eller overpris. Af samme årsag kan en bilvurdering ligeledes være behjælpelig, hvis man indrykker en annonce hos en hjemmeside med bilsalg, da de interesserede derigennem får et detaljeret indblik i den bil, de overvejer at købe.   

Væsentlige informationer i en bilvurdering 

Før man kan konkluderer, hvad den pågældende bil er værd, så findes der en lang liste af informationer, som skal indhentes og i sidste ende influerer den samlede vurdering af bilen. I denne sektion finder du en udførlig tjekliste, således at det bliver overskueligt at danne sig et overblik over de mest essentielle informationer. 

I første omgang bør man notere sig, hvilken type bil man agter at sætte til salg; er det en personbil, varebil, lastbil, mindre bus eller en autocamper, du ønsker at finde værdien på. Dette er en afgørende information for køberen, da de forskellig biltyper kan kræve et specifikt kørekort for at kunne føre køretøjet. I samme ombæring skal man finde frem til mærket på bilen, og hvilken model bilen er. Disse informationer spiller en rolle med henblik på vurderingen, da nogle bilmærker er dyrere end andre, og bilens model kan give et yderligere indblik i eventuelt ekstra udstyr. Ydermere kan det også være en god idé at angive, hvilken type brændstof den pågældende bil benytter - altså om det er benzin eller diesel. 

Endvidere skal man finde den konkrete måned og år for bilens første indregistrering, før den vurderes. I forlængelse heraf, er en anden vigtig faktor, hvornår bilen sidst har været til syn. Som tilfældet var med indregistrerings oplysningerne, skal du have styr på både måneden og året, for det seneste tidspunkt bilen blev synet.   

Hvordan vurderes bilens stand? 

Udover de praktiske informationer, så er bilens stand også essentiel for udfaldet af den endelig bilvurdering. I den forbindelse skal man selv foretage en, såvidt mulig, objektiv vurdering af bilen med henblik på, om bilen er ny, har et par år på bagen eller godt brugt. Det skal noteres, at dette udelukkende er tilfældet, hvis du foretager en bilvurdering online. Befinder man sig hos en forhandler, så vil de typisk være behjælpelige med at vurdere og gennemgå din bil. Dog er det som udgangspunkt vigtigt, og etisk forsvarligt, at være realistisk når man vurderer sin bil. Begynder man at pynte på bilens stand, så vil man i de fleste tilfælde lave en skæv vurdering, og sælge et produkt, som man ikke kan stå inde for. Vær i stedet hudløst ærlig, når du angiver bilens stand. Kun på den måde opnår du en realistisk vurdering. 

I forlængelse af ovenstående, så er det også relevant at påpege de forskellige skader, hvis den pågældende bil har sådanne. Selvom den bil man ønsker solgt har et par skrammer og buler, så har den stadigvæk en betydelig værdi - og angiver man ikke disse skader, så kan man risikere at køber trækker handlen tilbage, fordi produktet ikke lever op til den oplyste beskrivelse. 

Find oplysninger ved at slå nummerpladen op 

Som et led i bilvurderinger, har man produceret en service, der gør det muligt både for sælger og køber, at slå den pågældende bil op i en database. Dette gøres ved at indtaste bilens nummerplade, og derigennem kan man indhente de relevante oplysninger.